Skip to content

Kenan YAMAN

Dışı tekniker, içi yazılımcı

Menu
  • Genel
  • Donanım
  • İngilizce
  • Linux
  • Python
  • Tek Atımlık Bilgi
  • Konsol
Menu

Polylang eklentisi nedir ? WordPress sitesine çoklu dil ekleme nasıl yapılır ?

Posted on 29 Ekim 202023 Ocak 2021 by Kenan

Herkese merhaba, bir blog siteniz varsa ve sürekli yazılar yayınlayıp paylaşıyorsanız eğer bir süre sonra bu yazıları farklı diller içinde paylaşmak isteyebilirsiniz. Farklı dillerde yayın yaparak daha fazla kitelelere ulaşabilir ve Google adsense ya da farklı reklam gösterimlerini kullanarak daha fazla gelir elde edebilirsniz. Peki wordpress alt yapısı ile oluşturulmuş bir sitede çoklu dil eklemek için neler yapmamız gerekiyor ?

Aslında bunun için bir çok eklenti mevcut, ve her eklentinin kendine göre avantaj/dezajantaları bulunuyor. Ben buzun bir süredir Polylang eklentisini kullanıyorum ve gayet memnunum. Yazdığım yazıları otomatik olarak çeviriyor ve ekstra bir işlem yapmama gerek kalmıyor.

İçindekiler:
  1. WordPress için çoklu dil eklentileri
    • WordPress Multilingual Plugin
    • TranslatePress
    • Translate WordPress with GTranslate
    • Google Website Translator
    • Polylang
  2. Polylang eklentisi nasıl kurulur ?
  3. Polylang ayarları nasıl yapılır ?
    • Polylang eklentisi URL yapısı ayarları
  4. Polylang yeni dil nasıl eklenir ?
  5. Polylang post yazıları nasıl çevrilir ?
  6. Polylang elle çeviri ekleme nasıl yapılır ?
  7. Polylang çeviri ayarları nasıl yapılır ?

WordPress için çoklu dil eklentileri

Konu başlığımız olan polylang eklentisini incelemeden önce diğer çeviri eklentilerine bir bakalım

WordPress Multilingual Plugin

WordPress Multilingual Plugin(WPML) eklentisi desteklediği kırktan fazla dil ile sitenizdeki yazıları istenilen dilde çevirisini gerçekleştirebiliyor. Sitelerindeki açıklamaya göre şuanda dünya üzerinde bir milyon civarında wordpress sitesinde çalışan bir eklentiymiş kendileri. Bu eklentiyle ilgili daha fazla bilgiye web sitesinden ulaşabilirsiniz. Dezavantajı olarak lisans ücreti istemesini gösterebilirim(ücretsiz alternatifleri mevcut çünkü).

TranslatePress

[baglanti_kare]

Translatepress ile yazılarınızı canlı olarak görüntüleyebilir ve çevirisini elle gerçekleştirebilirsiniz. Ücretisiz versiyonu olduğu gibi, ücretli ve ekstra özellikleri olan lisanslı sürümü de mevcut. Detaylı bilgiyi sitesinden öğrenebilirsiniz.

Translate WordPress with GTranslate

Gtranslate ile 103 dilde çeviri yapabilirsiniz. Google çeviri kullanarak otomatik bir şekilde ücretsiz olarak yazılarınızı çevirebilirsiniz. Ücretli versiyonunda SEO olayına daha fazla önem veriyorlarmış, eğer ücretli sürümü kullanırsanız daha fazla faydasını görebilirsiniz. Daha fazla bilgiyi verdiğim bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

[baglanti_kare][space]

Google Website Translator

Son olarak Google website translator ile sitenizde bir açılır menü ekleyerek gelen ziyaretçilerin istediği dili seçip görüntülemesini sağlayabilirsiniz. Daha fazla detay için verdiğim linki kullanın.

Polylang

Konumuz olan eklentiye geldik. Polylang ile web sitenizi otomatik olarak istediğiniz dillere çevirebilirsiniz. Üstelik bunun için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yok. Ayarları bir kez yaptıktan sonra yazdığınız yazıları otomatik olarak belirttiğiniz dillerde çevirir ve yayınlar.

[yazi_ici_goruntu]

Polylang eklentisi nasıl kurulur ?

WordPress eklentiler sayfasından > yeni eklenti ekle linkini kullanarak arama kutusuna “polylang” yazmanız yeterli. Bunu yaptıktan sonra ilk çıkan eklentiyi kuruyoruz.

Polylang wordpress eklenti ekleme sayfası
Polylang wordpress eklenti ekleme sayfası

Şimdiye kadar beş yüz binden fazla wordpress sitesinde aktif olarak kullanılan bir eklentidir.

Kurulumu gerçekleştirdikten sonra eklentiyi etkinleştiriyoruz. Etkinleştirme bittikten sonra bizi otomatik olarak bir sayfaya yönlendirecek. Bu sayfa üzerinden dil ayarlarını yapmamız gerekiyor.

Polylang dil ayarları ekranı
Polylang dil ayarları ekranı

Eklentinin çalışma mantığı şu şekilde, siteniz hangi dil üzerinde yayın yapıyorsa öncelikle o dili eklemenizi istiyor. Yani türkçe yayın yapan bir site için öncelikli olarak Türkçe dilini eklemeliyiz, bu bizim varsayılan dilimiz olacak.[yazi_ici_goruntu][space]

Açılan liste içinden sitemizin anadilini seçiyoruz ve “Add new language” butona tıklıyoruz. Sonrasında sitemizde hangi diller için çeviri yapılmasını istiyorsak o dilleri listeden seçerek tekrar ekleme butonuna tıklıyoruz.

Polylang dil ayarları ekranı
Polylang dil ayarları ekranı

Birincil dil olarak Türkçeyi seçtim, ikinci yani çeviri yapılmasını istediğim dil olarak ingilizceyi sçetim ve devam ediyorum.

Polylang medya metinleri çeviri ayarı
Polylang medya metinleri çeviri ayarı

Sonraki ekranda sitemizde kullandığımız medyalar için girilen açıklamaları, başlıkları ve alternatif metinleri seçilen dil için çevirisinin yapılıp yapılmayacağını soruyor. Burada bu seçeneği işaretleyelim ve devam edelim. Bu güzel bir özellik. Eklediğiniz yazı içi medyalarda kullandığınız tüm yazıları otomatik olarak seçtiğiniz dile çevirisini gerçekleştiriyor.

Polylang varsayılan dil ayarı
Polylang varsayılan dil ayarı

Bir sonraki kısımda sitemizde sabit olan sayfalar, kategoriler, etiketler için varsayılan dil olarak ne kullanılsın diye soruyor. Burada sitemiz Türkçe yayın yaptığı için Türkçe dilini seçiyorum. Siz kullandığınız dile göre tercih yapabilirsiniz.

Buradaki ayar ile herhangi bir dil belirtmezseniz varsayılan dil olarak hangisinin seçileceğini ayarlarmış oluyoruz. Örnek vermek gerekirse sitemizde 4 adet dil ekli olsun ve sizin anadiliniz neyse o dil üzerinden sürekli yazılar paylaşıyorsunuz. Bir yazı yazdığınızda bunu ayarlar kısmından hangi dilde yayınlamak istediğinizi seçmeniz gerekir. Buradaki ayar ile otomatik olarak varsayılan dili seçmiş oluyoruz.

Sonraki sayfada bize dökümanlar ve kontrol etmemizin yararlı olacağını söylediği adresleri gösteriyor. İsterseniz bu bağlantıları takip ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kuruluma devam etmek için sayfanın altındaki butona tıklayıp wordpress kontrol paneline geri dönüyoruz.

Kontrol paneline döndükten sonra eklentiler sayfasının üst kısmında bir uyarı göreceksiniz. Polylang eklentisini eklediniz ve bir eklenti daha kurmalısınız gibi bir uyarı yazısı bulunacak. Bu yazıdaki eklentiyi “Lingotek Translation” eklentisini de kurun. Bu eklenti polylang eklentisi için otomatik çeviri yapmasını sağlıyor. Lingotek firmasıyla ortak olan polylang eklentisi çeviri kısmını lingotek üzerinden hallediyor. Bununla ilgili ayarları da birazdan yapacağız.

[baglanti_kare][space]

Polylang ayarları nasıl yapılır ?

Eklentiyi başarılı bir şekilde kurduk. Yapmamız gereken bir kaç ayar daha var.

Polylang eklentisi URL yapısı ayarları

Eklediğimiz dillerin sitemizde nasıl bir adres yapısına sahip olması gerektiğini ayarlamamız gerekiyor. Bunun için soldaki menünün alt kısmında “Languages” linkine tıklayalım ve açılan sayfadan “settings” kısmına gidelim.

Polylang ayarlar kısmı
Polylang ayarlar kısmı

Burada ayarlar için “Url modifications” yazısı altındaki “settings” linkine tıklayalım ve sitemizdeki yazılar için çevirilerin nasıl bir url yapısına sahip olmasını gerektiğini ayarlayalım.

Polylang ayarlar kısmı
Polylang ayarlar kısmı

Sitemizde daha önce yayınladığımız yazıların yeni bir dilde tekrar yayınlanması ve google gibi arama motorlarında gösterilmesi için biraz zamana ihtiyacımız olacak. Burada yapacağımız ayar ile sitemizin url yapısında bir değişiklik yapmadan sadece ekstra bir dil seçeneği eklemiş olacağız. Bu şekilde googledaki sıralamamızda kötü bir durum yaşamamız olacağız.

Soldaki butonlardan açıklamaya başlarsak, ilk radio butonunda sitemizdeki linkler üzerinde bir değişiklik yapılmayacağını belirtiyor bizim için önemli olan da bu, eklentiyi ilk kurduğunuzda bu seçenek seçili olmayacaktır, seçmeniz gereken seçenek budur. Resimde gördüğünüz gibi işaretlemeleri yapın ve “Save Changes” butonu ile ayarları kayıt edin.

İkinci radio butonunda sitenin sonuna kullanılan dilin kısa kodu eklenerek link yapısı oluşturulur. Bu şekilde bir kullanım uzun url yapısına sebep olacağı için tavsiye edilme.

içincü raido butonunda alt alan adı olarak url tanımlaması yapabileceğimizi söylüyor. Bunu da tercih etmiyoruz. Url yapısında değişiklik yapmak ve uzatmak arama motorlarının pek hoşuna giden bir durum değil. Ayrıca ilerleyen zamanlarda url adreslemesi kısımında yapacağımız değişiklikler, sitemize eklediğimiz diller için problemler çıkartabilir. O yüzden ekstra bir dil için url tanımlaması yapmaya gerek yok.

Sağ taraftaki butonlarda ise varsayılan dil için url adresinde bilgi gösterilmesini kaldırabileceğimizi söylüyor. Burası da işaretli olacak. Bu sayfada ne görüyorsanız aynı şekilde uygulayın.

Ayarlar sayfasında biraz aşağıya indiğimizda “Synchronization” kısmındaki ayarları açalım ve buradaki tüm tikleri işaretleyelim.

[yazi_ici_goruntu]

Senkronizasyon ayarları
Senkronizasyon ayarları

Bu ayarlar ile orjinal dildeki tüm post içarekleri çeviriye dahil edilmiş olur.

URL yapısındaki ayarlar bu şekilde. Hatırlarsanız eklentiyi kurduktan sonra sitemize eklemek istediğimiz dili de seçmiştik, peki ilerleyen zamanlarda farklı bir dil daha eklemek istersek ne yapmamız gerekiyor ?

Polylang yeni dil nasıl eklenir ?

Bunun için sol taraftaki menüden yine “Languages” linkine tıklıyoruz ve açılan yan menüden yine “languages” linkine tıklıyor.

Polylang dil ekranı
Polylang dil ekranı

Açılan sayfada sağ tarafta sitemiz için ayarlardığımız diller görüntülenmekte. Varsayılan dil olarak Türkçe seçilmiş. Bunu “order” tablosundaki yıldız simgesi ile anlıyoruz. Sitemizin ana yayın dilini yıldız işareti ile gösteriyor ve değeri “0” dan başlıyor. Burası önemli. Sitemiz hangi dilde yayın yapıyorsa o dil “0” id değerine sahip olmak zorunda. İkincil dil olarak eklendiğimiz diller sırayla id değerleri artacak. Sitemde sadece ingilizce dili olduğu için burada id değerini 1 olarak görüyoruz. Eğer daha fazla dil eklemiş olsaydım burada 1-2-3-4-5 şeklinde id değerine sahip diller görüntülenecekti.

Polylang yeni bir dil ekleme ekranı
Polylang yeni bir dil ekleme ekranı

Sol kısımdan “Choose a language” açılır menüsü üzerinden eklemek istediğimiz dili seçiyoruz, gerekli seçimi yaptıktan sonra geri kalan input değerlerini otomatik olarak kendisi dolduruyor. Bizim yapmamız gereken tek şey sayfanın alt kısmında bulunan “order” değerini, sitemizdeki dillere bakarak yükseltmek. Bir önceki paragrafta söylediğim gibi, sitemde iki adet dil mevcut, biri benim varsayılan olarak tanımlanan site dilim, ikincisi ise çevirelecek dilim. İd değeri sıfırdan başlıyor ve artarak devam ediyor, sonraki ekleyeceğim dilin id değeri 2 olacak. Eklemek istediğimiz dili seçtikten sonra “Add new language” butonu ile dil ekleme işlemini bitiriyoruz.

[baglanti_kare][space]

Polylang post yazıları nasıl çevrilir ?

Gerekli ayarları yaptık, sitemizdeki yazıları çevirmek istediğimiz dili de ekledik. Şimdi mevcut yazılarımızı eklediğimiz dile nasıl çevireceğiz buna bakalım.

WordPress yönetim panelinden tüm yazılar kısmına geldiğinizde başlık kısmına eklediğimiz dillerin geldiğini görüntülüyoruz.

Polylang İçerik Gönderme Butonu
Polylang İçerik Gönderme Butonu

Normal şartlarda çevirileri otomatik yapmasını sağlayabilirsiniz. Ben her yazının otomatik olarak çevrilmesini istemediğim için yazıları elle gönderiyorum ve çevrilmiş hallerini indiriyorum.

Şimdi eklediğimiz resme dikkatli bakarsanız eğer siteme eklediğim varsayılan dil olan Türkçenin altında bir yukarı ok butonu bulunuyor. Bu buton varsayılan dilde yazılmış olan içeriği lingotek sitesine göndermemizi sağlıyor. Polylang eklentisini indirdikten sonra lingotek eklentisini de kurmamız gerektiğini bizi uyarı ile söylemişti hatırlarsanız. İşte lingotek eklentisi burada devreye giriyor. Biz yazılarımızı lingotek sitesine gönderiyoruz, orada çevrim işlemi yapılıyor.

Bu butonu kullanarak yazımızı göndermek istediğimizde lingotek hesabımızı eklentiye bağlamamız gerektiğini söyleyen bir sayfa ile karşılaşıyoruz. Eğer bir lingotek hesabınız varsa “Connect lingotek Accunt” diyerek varolsan hesabınızı ekleyebilirsiniz.

Lingotek Eklentisine Hesap Bağlama Sayfası
Lingotek Eklentisine Hesap Bağlama Sayfası

Eğer bir hesabınız yoksa “Connect new account” butonu ile yeni kayıt oluşturma sayfasına gidebilirsiniz.

Lingotek Kayıt Sayfası
Lingotek Kayıt Sayfası

Açılan yeni kayıt sayfasında gerekli kısımları doldurduktan sonra hesabımız lingotek eklentisi ile bağlantı kurmuş oluyor. Bundan sonraki kısımda tüm yazılarımızın olduğu sayfaya dönelim ve işlemi tekrar edelim. Eğer yazımız gönderilmişse bir saat simgesi belirir ve beklememiz gerektiğini söyler.

Polylang Çevirisi Yapılmış Yazıyı İndirme Ekranı
Polylang Çevirisi Yapılmış Yazıyı İndirme Ekranı

Aradan biraz zaman geçtikten sonra bu sefer de sitemize eklediğimiz ikinci dil olan yerde aşağıyı ok yönünde bir simge belirir. Bu simge yazımızın çevirinin yapıldığını ve indirmeye hazır olduğunu belirtir. Bu butona tıklayarak yazımızın çevrilmiş halini indirebiliriz.


[goruntu_kare][space]

Polylang elle çeviri ekleme nasıl yapılır ?

Yazılarımızı otomatik olarak çeviri yapabileceğimiz gibi elle istediğimiz dilde sayfada ekleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse, ben sadece ingilizceyi kullanıyorum ve otomatik olarak çeviri yapılmasını istemiyorum. Bunun yerine ingilizce yazıyı kendim yazmak istiyorum ve ingilizce gösterim yapılan sitemde yayınlamak istiyorum. Bunun için wordpress üzerinde yeni bir yazı oluşturun ve içerisini istediğiniz dilde yazın. Sonrasında sağ alt tarafta bu yazıyı hangi dilde görüntülenmesini istiyorsanız onu seçin ve yayınlayın.

Polylang Yazı Yayınlarken Dil Seçme Ayarları
Polylang Yazı Yayınlarken Dil Seçme Ayarları

Bu şekilde yaptığınızda çeviri işlemi kullanmadan yazılarınızı elle girebilir ve seçtiğiniz dilde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Otomatik ve elle istenilen dilde yayın yapma özelliği çok güzel bir durum.

[goruntu_kare]

Polylang çeviri ayarları nasıl yapılır ?

Polylang ile yazdığımız yazıların otomatik yada elle mi çevrileceğini ayarlamak için öncelikle wordpress yönetim panelinden “Translation” linkine tıklayalım ve açılan menüden “Manage” kımsına tıklayalım.

Polylang  Otomatik ya da Elle Çeviri Ayarları
Polylang Otomatik ya da Elle Çeviri Ayarları

Açılan sayfada, yazılar, sayfalar, bloklar, ortam şeklinde devam eden bir liste bizi karşılayacak. Bu liste üzerinden otomatik olarak çevirisinin yapılmasını istediğimiz alanları açılır menü üzerinden işaretleyip kayıt edebilirsiniz.

Aynı sayfa üzerinden üst menüde “Strings” adında bir sayfa daha mevcut. Bu sayfa üzerinden sitemizdeki sabit alanların çevirisini elle ekleyebilirsiniz.

Polylang Sabit Yazıları Çevirme Ekranı
Polylang Sabit Yazıları Çevirme Ekranı

Sitemizin varsayılan dili üzerinden zaten halihazırda bu tanımlamalar yapılır, eklediğiniz yeni dil düzerinden de bu tanımlamaları çevirebilirsiniz.


Bunların dışında sitenizde kullandığınız kategoriler ve sayfaları gerekli ayarların bulunduğu sayfalara giderek istenilen dilde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Sitenizdeki sayfalar içinde, eklenen dilde çevirisini yukarıda anlattığım gibi yapın ve tekrar indirin. Ya da elle istediğiniz dilde kendiniz de ekleyebilirsiniz.

Sonraki yazıda görüşmek dileğiyle..

[baglanti_kare][space]

Bunu paylaş:

  • Twitter
  • Facebook

İlgili

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et

Kategoriler

  • Django
  • Donanım
  • Genel
  • İngilizce
  • Konsol
  • Linux
  • Python
  • Tek Atımlık Bilgi
  • Uncategorized
  • Yazılım

Bloga e-posta ile abone ol

Diğer 4 aboneye katılın

  • EnglishEnglish

Django 3.0 ile blog geliştirme

Kişisel vpn kurulumu

kişisel vpn kurulumu

RSS Rss

  • Samsung np s3511 laptop fan temizliği, termal macun değişimi ve parça değişimi (RAM, HDD,Cd room,CPU ) 12 Ekim 2021
    Herkese merhaba, uzun zamandır bir laptop söküp bakım yapmamıştım. Eski bir arkadaşım laptopuında ısınma ve kapanma sorunları olduğunu söyledi. Bir hafta sonu misafirliğe giderek laptopa güzel bir temizlik yaptık. Temizlik yaparken yaptığım işlemleri resim çekerek görselleştirdim. Ben temizlik için laptopu söktüm fakat sadece temizlik yapmak dışında bu yazınında başlığında gördüğünüz gibi parça değişimi işlemleri içinde...
  • Linux işletim sisteminin yanına windows işletim sistemi nasıl kurulur ? [Dual boot] 28 Haziran 2021
    Herkese merhaba, bugün ki konumuz dual boot, bir başka değişle; bilgisayarınızda yüklü olan işletim sisteminin yanına bir başka işletim sistemi kurmak. Uzun yıllar Windows kullanmış bir birey olarak, yaklaşık 5-6 yıldır Linux tabanlı işletim sistemleri kullanıyorum. Uygulama geliştiricelerin kullanırken daha rahat hissetiği ve işletim sistemi üzerinde tam kontrole sahip olduğu bir işletim sistemi. Bunun yanı...
  • Docker nedir, Docker ile neler yapılır ? 14 Haziran 2021
    Herkese merhaba, sitemin temasını değiştirdim ve bir kaç bileşen eklemesi yaptım. Bri şeyi fark ettim, bir kaç yıldır blog yazıyorum fakat bloğumda arşiv kısmına baktığımda bir kaç ay hariç geri kalan aylarda neredeyse sadece bir adet yazı paylaşmışım. Düşünüyorum; ayda bir yazıdan fazla blog yazmış olmam gerekiyor. Ama gerçekte öyle değilmiş. Neyse, bu durum bloğun...
  • Linux uyku modları ve sorunları 22 Mayıs 2021
    Herkese merhaba, uzun zamandır blog yazamıyorum. İş değiştirme olsun yaşadığım sorunlar olsun bir türlü vakit ayırıp içerik hazırlayamadım. Kendi bilgisayarım üzerinde yaşadığım bir sorunu nasıl çözdüğümü yazarak başlamak istiyorum. Öncelikle hikayenin başına dönelim. Önceki yazılarımı okuyanlar bilir, askerden geldikten sonra yaptığım ilk iş bilgisayarıma format atmak oldu. Herşeye sıfırdan başladım. Buraya kadar bir problem yok...
  • WordPress, web sitenizde kritik bir hata oluştu! 3 Nisan 2021
    Herkese merhaba, uzun süredir içerik üretemedim ve fazla vakit ayıramadım buralara, yeterince vakit bulamadım işin açıkcası. Bulduğum ilk fırsatta bir iki yazı yazmak istedim. İlk yazım wordpress kullanan her kullanıcının başına gelebilecek türden bir hata. Bir gün web sitenize girmek istediniz ve karşınıza böyle bir ekran geldi. [goruntu_kare][goruntu_kare_amp] Siz en son bıraktığınızda siteniz güzel ve...
  • İnternette Kişisel Güvenlik 24 Ocak 2021
    Geçtiğimiz günlerde WhatsApp’ın güncellediği kişisel veri ilkesiyle ülkemizde büyük ses getird. Bununla birlikte telefonumuzda ya da bilgisayarımızda kullandığımız uygulamaların ne tür verileri sakladığını ve bu verileri ne amaçla kullandığını bilmek kişisel olarak güvenliğimizi artırmak için araştırmamız gereken konular arasına girdi. İnternet üzerinde yaptığımız her türlü araştırma ve web site ziyareti kayıt altına alınıyor bu bir...
  • Nasıl pasaport alınır ? detaylı anlatım 2021 5 Aralık 2020
    Dünyanın başına gelmeyen olayın kalmadığı 2020 yılının son ayındayız. Hastalıklar, doğal afetler, ölümler, patlamalar, çatlamalar envai çeşit sıkıntıyla yüzleştik, umarım 2021 yılı daha hurulu ve mutlu geçer tüm dünya ve bizim için. 2020 yılının son ayına girdiğimiz şu günlerde uzun süredir aklımda olan bir eylemi gerçekleştirdim ve pasaport aldım. Pasaport alırken yapılacak işlemleri ve pasaport...
  • Pythonanywhere üzerinde selenium kullanımı 5 Kasım 2020
    Python üzerinde veri kazıma yapmak isterseniz eğer muhakkak ismini duyup araştırmışsınızdır selenium modülünü. Selenium modülü ile kullanıcı taklit edilecek web sitesi üzerinde testler oluşturabilir ya da veri kazıma işlemleri yapabilirsiniz. Peki bu işlemleri herhangi bir ekrana sahip olmayan uzak sunucu üzerinde yapmak istersek nasıl gerçekleştireceğiz ? Hadi başlayalım. [baglanti_kare] [baglanti_kare][space] Python selenium modülü nedir ?...
  • Polylang eklentisi nedir ? WordPress sitesine çoklu dil ekleme nasıl yapılır ? 29 Ekim 2020
    Herkese merhaba, bir blog siteniz varsa ve sürekli yazılar yayınlayıp paylaşıyorsanız eğer bir süre sonra bu yazıları farklı diller içinde paylaşmak isteyebilirsiniz. Farklı dillerde yayın yaparak daha fazla kitelelere ulaşabilir ve Google adsense ya da farklı reklam gösterimlerini kullanarak daha fazla gelir elde edebilirsniz. Peki wordpress alt yapısı ile oluşturulmuş bir sitede çoklu dil eklemek...
  • HTTP Metodları nelerdir ? 26 Ekim 2020
    Bugün ki yazımda, gün içinde sıklıkla kullandığımız fakat arkaplanına pek dikkat etmediğimiz web site isteklerine bakacağız. Bilgisayar başına geçtiğimizde gerek iş için olsun gerekse bir araştırma için olsun bir çok web sitesini ziyaret ediyoruz, bu ziyaretlerimiz sırasında site ile iletişim kurmamız gereken durumlarda meydana geliyor. Peki bu iletişimin nasıl olduğunu hiç merak ettiniz mi ?...

Arşivler

  • Ekim 2021 (1)
  • Haziran 2021 (2)
  • Mayıs 2021 (1)
  • Nisan 2021 (1)
  • Ocak 2021 (1)
  • Aralık 2020 (1)
  • Kasım 2020 (1)
  • Ekim 2020 (4)
  • Eylül 2020 (1)
  • Mart 2020 (1)
  • Şubat 2020 (4)
  • Ocak 2020 (9)
  • Aralık 2019 (4)
  • Kasım 2019 (3)
  • Ekim 2019 (2)
  • Eylül 2019 (2)
  • Temmuz 2019 (2)
  • Nisan 2019 (1)
  • Aralık 2018 (2)
  • Kasım 2018 (2)
  • Ekim 2018 (1)
  • Eylül 2018 (1)
  • Ağustos 2018 (4)
  • Temmuz 2017 (2)

Etiketler

bios boot ayarları boot boot yapma django djangoda shell django türkçeye çevirme ftp bağlantı ingilizce kalıplar ingilizce nasıl pratik yapılır ingilizce pratik yapmak ingilizce zamanlar ingilizce öğreniyorum konsol dan ftp bağlanma konsoldan hız testi nasıl yapılır laptop fan temizliği linux internet hız testi linux pip kurulumu pip kullanım python modül kaldırma işlemi python modül yükleme python nasıl kurulur Python nedir python ortamı python pip kurulumu python sanal çalışma ortamı python speedtest cli rufus rufus ile boot yapma sanal çalışma ortamı sanal çalışma ortamı ve paket yükleme speedtest-cli speedtest.net speedtest cli kullanımı speedtest terminal ssh ile ftp bağlantı suspend to disk suspend to ram terminal üzerinden hız testi türkçe django virtual environment what is wordpress windows pip kurulum wordpress wordpress nedir çalışma ortamı

Blog İstatistikleri

  • 22.699 tıklama

Blog İstatistikleri

  • 22.699 Tıklama

DMCA.com Protection Status

© 2022 Kenan YAMAN | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme
Go to mobile version